Росія відмовляється компенсувати Ощадбанку 1,3 мільярда доларів
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія відмовляється компенсувати Ощадбанку 1,3 мільярда доларів

Росія відмовляється компенсувати Ощадбанку 1,3 мільярда доларів
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Росія відмовляється визнати позитивне рішення гаазького арбітражу за позовом українського Ощадбанку про компенсацію збитків у 1,3 мільярда доларів у зв'язку з втраченими в Криму інвестиціями. Про це повідомили в прес-службі Міністерства юстиції РФ, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Російська Федерація не визнає рішення міжнародного арбітражу при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі, винесене 26 листопада 2018 року, в зв'язку з відсутністю у арбітражу юрисдикції на розгляд позову ПАТ "Державний ощадний банк України" до РФ. "Мін'юст Росії вживатиме всіх необхідних заходів для забезпечення представлення та захисту інтересів РФ у зв'язку з винесенням зазначеного арбітражного рішення", - заявили в Мін'юсті.

Як відомо, 26 листопада арбітражний суд в Парижі прийняв рішення задовольнити вимогу про компенсацію збитків установи в зв'язку з втраченими в Криму інвестиціями. Зазначається, що сума відшкодування складе 1,3 мільярда доларів плюс відсотки, які будуть нараховуватися з моменту винесення рішення до моменту фактичної компенсації.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що  Стокгольмський арбітраж прийняв рішення за позовами "Газпрому" і "Нафтогазу" про розірвання контракту і перегляд тарифів. Ці позови об’єднали в одну справу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?