"Суд" у Криму заарештував моряків ВМС ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

"Суд" у Криму заарештував моряків ВМС ЗСУ

"Суд" у Криму заарештував моряків ВМС ЗСУ
Джерело:  online.ua

В окупованому Сімферополі так званий "Київський районний суд" заарештував на два місяці одного із затриманих Росією українських моряків у Азовському морі. Трохи пізніше стало відомо про нові арешти. Варто зазначити, що полонених судять за російським законодавством, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Вказано, що мова йде про Володимира Варемеза, який проживає у Одеській області та народився у 1992 році. До слова, Варемез був членом екіпажу буксира "Яни Капу".

"Йому пред'явлено обвинувачення ща статтею Кримінального Кодексу РФ про "незаконне перетинання кордону, вчинене групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або з застосуванням насильства чи загрози його застосування", - сказано в повідомленні.

До слова, своєї провини український моряк не визнав.

"Суд постановив, клопотання про взяття під варту підлягає задоволенню. Призначити запобіжний захід до 25 січня 2019 року", – зазначив суддя.

Пізніше стало відомо про арешт ще одного українського моряка - матроса катера "Нікополь" Сергія Цибізова. Він також перебуватиме під вартою до 25 січня 2019 року.

Як повідомляв ONLINE.UА, ввечері 26 листопада 18-річний моряк Андрій Ейдер, який був поранений та був захоплений під час нападу російських кораблів на українські в Азовському морі,  зателефонував своїй дівчині та розповів, що його прооперували. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?