"Це війна в Європі": ще одна країна закликає зупинити Росію
Категорія
Політика
Дата публікації

"Це війна в Європі": ще одна країна закликає зупинити Росію

"Це війна в Європі": ще одна країна закликає зупинити Росію
Джерело:  online.ua

Президентка Естонії Керсті Кальюлайд звернулася до міжнародного співтовариства із закликом визнати війною в Європі захоплення росіянами українських кораблів в Азовському морі. Про це вона написала в своєму Twitter, передає ONLINE.UA

"У неділю Росія атакувала українські військові кораблі в Азовському морі. Ми повинні використовувати правильні терміни: це - війна в Європі. Український народ вже вступив у війну з 2014 року, а Кримський півострів все ще знаходиться під окупацією", - написала Кальюлайд, додавши хештег #WarInEurope (Війна в Європі).

Окрім того, президентка просить міжнародне співтовариство та лідерів демократичного світу приєднатись до цієї заяви, щоб чітко, колективно і негайно засудити російську агресію і вимагати її припинення.

"Мовчазне підтвердження означає де-факто визнання окупації Кримського півострова. Міжнародне співтовариство, засноване на цінностях, не може дозволити собі прийняти таку позицію. Війна в Європі не буде і не може бути прийнята як звичайна справа", - зазначила президент.

Як повідомляв ONLINE.UА,  агресивні дії в Азовському морі не стануть єдиними з боку Росії. РФ може готувати наступні кроки із залученням бойової авіації.  З даним невтішним прогнозом виступив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?