Вчені пояснили, яка дієта збільшує ризик передчасної смерті
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені пояснили, яка дієта збільшує ризик передчасної смерті

Вчені пояснили, яка дієта збільшує ризик передчасної смерті
Джерело:  online.ua

Дієти зі зниженим вмістом вуглеводів збільшують ризик передчасної смерті. До цього висновку прийшли вчені з польського Медичного університету, передає ONLINE.UA з посиланням на EurekAlert!.

Вказано, що фахівці провели спеціальний експеремент, в якому брали участь майже 25 тисяч добровольців з середнім віком 47 років. Що цікаво, він тривав понад 6 років.

"У прихильників "здорової" дієти ризик передчасної смерті збільшувався на 32% у порівнянні з середньостатистичним показником. Дослідники виявили, що люди, раціон яких містив мало вуглеводів, частіше хворіли на рак, ішемію, а також у них частіше виникали інсульти", - сказано в повідомленні.

Окрім того, ризик смерті від хвороб серця, інсульту і пухлин збільшувався на 25-51%. Цей зв'язок є найбільш вираженим у літніх людей, що не страждають на ожиріння.

Варто пам'ятати, що низьковуглеводне харчування збільшує ризик передчасної смерті, враховуючи такі причини як ішемічна хвороба серця, інсульт та рак.

"Вчені радять не виключати зі свого раціону крупи, горіхи, сухофрукти, деякі свіжі фрукти й овочі, якісні сири, а також цільнозернові хліб і макарони", - пише видання.

Раніше ONLINE.UA писав про чотири методи, які допоможуть швидко та ефективно позбутися кількох зайвих кілограмів. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?