Росія може поплатитися "Північним потоком-2" за напад на Україну в Азовському морі - Держдеп США
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія може поплатитися "Північним потоком-2" за напад на Україну в Азовському морі - Держдеп США

Росія може поплатитися "Північним потоком-2" за напад на Україну в Азовському морі - Держдеп США
Джерело:  online.ua

Вашингтон закликав всі країни, пов'язані з російським "Північним потоком-2", відмовитися від проекту. Американська влада вважає, що не тільки нові санкції, а й закриття "Північного потоку-2", стануть вагомою допомогою Україні в боротьбі з російською агресією.

З такою заявою виступила речниця Держдепу США Хізер Нойерт, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт американського дипвідомства.

Офіційна представниця Держдепу США відповіла на питання, що планують робити США на тлі подій в Азовському морі з урахуванням того, що Росія відмовилася вести переговори з Україною. Нойерт запевнила, що Вашингтон на усіх напрямках буде вести додаткові переговори з європейськими союзниками, щоб разом зробити якомога більше для України. Однією з темою обговорення буде закриття "Північного потоку-2".

"Північний потік проповзає через кілька цих країн. І, я думаю, Європа повинна запитати себе, чи є Північний потік чимось, що вони хочуть продовжувати, тому що він допомагає російському уряду, і, чи та ця підтримка, яку вони хочуть надати російському уряду, продовжуючи підтримувати Північний потік-2", - заявила Нойерт.

Речниця Держдепу США додала, що інцидент в Керченській протоці і відповідь на нього стане однією з головних тем зустрічі глав МЗС країн НАТО в Брюсселі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкій припустив, що після запуску "Північного потоку-2" Путіна вже нічого не буде зупиняти і він може піти на Київ. У Кремлі назвали цю заяву Моравецького невдалою інсинуацією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?