Як продовжити життя - вчені розкрили простий секрет
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Як продовжити життя - вчені розкрили простий секрет

Як продовжити життя - вчені розкрили простий секрет
Джерело:  online.ua

Вправи на витривалість надають більш ефективну антивікову дію, ніж силові тренування. До цього висновку прийшли німецькі дослідники з Лейпцігського університету, передає ONLINE.UA з посиланням на EurekAlert!.

Було проведене спеціальне дослідження, в якому брали участь 266 молодих людей, які не займалися фізичною активністю раніше.

"В одній з груп люди протягом шести місяців займалися вправами на витривалість (тривалий біг), в інший – високоінтенсивними інтервальними тренуваннями (розминка, чергування швидкого і повільного бігу і завершальний повільний біг). Третя група займалася силовими вправами. Остання група була контрольною, тобто люди в ній не змінили спосіб життя", - сказано в повідомленні.

Окрім того, дослідники проаналізували довжину теломер (ділянки ДНК) в учасників і активність ферменту теломерази в білих клітинах крові, яку у добровольців взяли на початку експерименту і через 2-7 днів після його закінчення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  природна речовина фізетін, що міститься в багатьох овочах і фруктах, позитивно впливає на тривалість життя людини,  а також блокує процеси старіння. Такий висновок зробили американські вчені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?