МінТОТ: Росія захопила українські кораблі в міжнародних водах
Категорія
Політика
Дата публікації

МінТОТ: Росія захопила українські кораблі в міжнародних водах

МінТОТ: Росія захопила українські кораблі в міжнародних водах
Джерело:  online.ua

Росія атакувала та захопила українські військові кораблі у міжнародних водах Чорного моря, тобто за межами лінії державного кордону України на морі. Це підтверджують координати перебування військових суден "Бердянськ", "Нікополь", та "Яна Капу" в момент обстрілу та затримання їх військовими підрозділами РФ.

Про це повідомили в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, передає ONLINE.UA.

"За Конвенцією з морського права, військові кораблі користуються у відкритому морі повним імунітетом від юрисдикції будь-якої держави, крім держави, під прапором якої вони перебувають. А відповідно до Резолюції Генасамблеї ООН від 14 грудня 1974 року напад збройними силами однієї держави на морські сили або флот іншої держави є агресію", - сказано в повідомленні.

У відомстві підкреслили, що всі затримані українські моряки перебувають під захистом норм міжнародного гуманітарного права, зокрема Женевської конвенції про поводження з військовополоненими.


Як повідомляв ONLINE.UА, авторитетне британське видання The Guardian опублікувало аналітичну статтю, в якій детально розглядаються останні події в Україні та агресія РФ в Азовському морі. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?