Ердоган засудив Путіна за напад на Україну в Азовському морі
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган засудив Путіна за напад на Україну в Азовському морі

Ердоган засудив Путіна за напад на Україну в Азовському морі
Джерело:  online.ua

У середу, 28 листопада президент Туреччини Реджеп Ердоган провів переговори з президентами України і Росії Петром Порошенком і Володимиром Путіним, з якими обговорив ситуацію в акваторії Керченської протоки. Він засудив Путіна за напад на Україну і закликав врегулювати ситуацію дипломатичним шляхом, повідомляє ONLINE.UA.

Прес-служба українського глави уточнила, що Порошенко і Ердоган домовилися, що президент Туреччини підніме українське питання на саміті G20 в Аргентині. Підкреслюється, що Порошенко поінформував турецького колегу про зухвалий акт агресії Росії проти України в Керченській протоці, попередивши, що українська сторона відповість Росії в рамках введеного воєнного стану в країні, якщо агресивні дії триватимуть.

Президент Туреччини засудив ескалацію і агресивні дії РФ проти України. На що Порошенко закликав його посилити тиск на Росію і змусити Москву звільнити українських моряків.

У Кремлі не розкрили подробиці переговорів Путіна і Ердогана щодо інциденту в Керченській протоці. Там лише підтвердили, що розмова відбулася, але в контексті того, що ситуацію "спровокував Київ".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Держдеп США закликав Європу покарати Росію за напад на Україну через "Північний потік-2". Там вважають, що треба відмовитися всім країнам від російського газопроводу в рамках підтримки України в її боротьбі з російською агресією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?