Порошенко назвав головну мету воєнного стану в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко назвав головну мету воєнного стану в Україні

Порошенко назвав головну мету воєнного стану в Україні
Джерело:  online.ua

Головною метою введення воєнного стану є недопущення потенційної агресії Росії проти України. Про це заявив президент Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє ONLINE.UA.

"Мета воєнного стану полягає в тому, щоб показати, що противник заплатить дуже високу ціну, якщо вирішить напасти на нас. Щоб це було як холодний душ, який зупинить божевільних, у яких є плани атакувати Україну. Якщо агресії не буде, вважайте, що мета цих дій (введення воєнного стану в 10 областях України - ред.) досягнута ", - заявив Порошенко.

Він також запевнив, що конституційні права і свободи українців не обмежуватимуться, якщо Росія не піде на відкрите вторгнення. Зокрема, Порошенко підкреслив, що в період воєнного стану українці зможуть здійснювати поїздки за кордон, але зазначив, що в Україні "для російських громадян обмеження на в'їзд будуть введені".

"Цей захід виправданий, оскільки не варто створювати безвізовий режим для тих росіян, які можуть стати "доповненням до п'ятої колони, яка і так тут працює", - пояснив Порошенко, назвавши що це виключно превентивні заходи через черговий зухвалий акт агресії Росії проти України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко підписав закон про введення воєнного стану в Україні, в якому прописано які заходи обмежень передбачені в країні в період особливого режиму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?