В НБУ пояснили, чому "лихоманить" гривню
Категорія
Економіка
Дата публікації

В НБУ пояснили, чому "лихоманить" гривню

В НБУ пояснили, чому "лихоманить" гривню
Джерело:  online.ua

В Національному банку України переконують, що ситуація на готівковому валютному ринку на сьогоднішній день є результатом зумовленого останніми новинами психологічного чинника, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу регулятора.

"Для забезпечення стабільності на валютному ринку НБУ продовжує уважно стежити за його станом і в разі необхідності виходитиме з інтервенціями для згладжування надмірних курсових коливань. Нацбанк має для цього достатньо ресурсів – обсяг міжнародних резервів сягає 17,8 млрд доларів", - йдеться у повідомленні.

Підкреслюється, що НБУ продовжує дотримуватись політики гнучкого курсоутворення, за якого курс гривні визначає ринок.

"Ситуація на готівковому валютному ринку на сьогодні є результатом зумовленого останніми новинами психологічного чинника", - заявили в НБУ.

Регулятор прогнозує, що після послаблення його тиску конкуренція серед учасників ринку зумовить зменшення маржі на проведення операцій з обміну валюти, і курс гривні на готівковому ринку знову повернеться до ринкового рівня, визначеного фундаментальними чинниками.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше Національний банк України дав завдання банкам поповнити банкомати готівкою, щоб задовольнити можливе збільшення попиту населення на готівку у зв’язку з введенням воєнного стану. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?