В Україні привели в повну бойову готовність авіацію, кораблі і прикордонників
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні привели в повну бойову готовність авіацію, кораблі і прикордонників

В Україні привели в повну бойову готовність авіацію, кораблі і прикордонників

Держприкордонслужба привела в повну боєготовність авіацію, морську охорону і прикордонників в рамках введеного воєнного стану. До кордонів спрямовані посилені пограннаряди з груповою зброєю і бронетехнікою.

Про це повідомив начальник департаменту з питань взаємодії і зв'язків з громадськістю Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УП.

"Залучаємо резерви, висилка збільшених прикордонних нарядів, в тому числі з груповою зброєю і, при необхідності, на бронетехніці. У готовності до дій знаходяться наші бойові резерви - морська охорона і авіація. Всі ці заходи спрямовані виключно на посилення охорони і оборони в Україні державної кордону", - повідомив Демченко.

Він підкреслив, що українська армія в разі загострення ситуації зможе швидко відреагувати і мобілізувати всі наявні ресурси для потужної відсічі агресору.

Також представник ДПСУ уточнив, що на прикордонних пунктах пропуску, в районах, де введено воєнний стан, посилений прикордонний режим. В Україну забороняють в'їзд іноземцям та особам без громадянства при наявності правових підстав.

"За минулу добу в Україну не пропустили близько 150 іноземців, 80 з яких - громадяни РФ", - заявив Демченко, підкреслив, що частина росіян, яким не дозволили в'їзд в Україну, не мала необхідних документів, а інших не пустили в країну через заборону на в'їзд, яку раніше було винесено їм за відвідування окупованих територій.

Раніше в ДПСУ повідомляли, що громадяни Росії, які перетинають кордон з Україною, знаходяться під пильною увагою, яка з введенням воєнного стану ще більше посилиться.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в ООС розповіли, як військовий стан вплине на жителів Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?