Євросоюз звернувся до РФ з жорсткою вимогою
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз звернувся до РФ з жорсткою вимогою

Євросоюз звернувся до РФ з жорсткою вимогою
Джерело:  online.ua

Влада ЄС вимагає від Росії звільнити затриманих українських моряків і припинити блокування кораблів в Азовському морі. З даною жорсткою заявою виступив президент Європейського парламенту Антоніо Таяні під час виступу на відкритті пленарної сесії, передає ONLINE.UA.

"25 листопада українські військові кораблі та інші судна намагалися пройти до Маріуполя через Керченську протоку, але російські кораблі завадали їм. Вони обстріляли і захопили судна і 23 моряків, кілька з них були поранені. Це – серйозна ескалація в регіоні, через яку Україна на 30 днів запровадила воєнний стан. І я хочу висловити підтримку і нагадати, що територіальна цілісність України є фундаментальною цінністю", - сказав Таяні.

Варто зазначити, що політик говорив про Україну на початку свого виступу і підкреслив, що Росія не повинна перешкоджати вільному руху кораблів будь-якої країни в Азовському морі.

 "І ми закликаємо РФ дотримуватися своїх міжнародних зобов‘язань і негайно звільнити затриманих українських моряків", - додав Таяні.

Він також підкреслив, що 27 листопада зустрічався зі спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм і запевнив його, що в Європарламенту уважно стежать за загостренням в Азовському морі.

Як повідомляв ONLINE.UА,  в НАТО вперше прокоментували агресивні дії Росії щодо українських кораблів у Азовському морі,  заявивши, що беззаперечно підтримують Україну на тлі загострення ситуації. З даною заявою виступила речниця Альянсу Оана Лунгеску.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?