НБУ нарешті пояснив зростання курсу валют в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ нарешті пояснив зростання курсу валют в Україні

НБУ нарешті пояснив зростання курсу валют в Україні
Джерело:  online.ua

В НБУ заявили, що зростання курсу валют в Україні після оголошення воєнного стану відбувається здебільшого внаслідок впливу ситуативних та психологічних факторів. Голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин переконує, що така ситуація є тимчасовою, передає ONLINE.UA.

"Це все носить тимчасовий характер. Національний банк уважно відслідковує стан та тенденції валютного ринку і готовий, у разі необхідності, до проведення валютних інтервенцій з метою недопущення різких чи надмірних коливань курсу гривні. Наразі обсяг міжнародних резервів НБУ сягає 17,8 мільярда доларів", – написав Данилишин.

За його словами, банківська система України забезпечує повнофункціональний та безперебійний режим роботи. Данилишин також наголосив, що введення воєнного стану в Україні на термін 30 днів не несе безпосередніх негативних наслідків для економіки країни і наразі немає фундаментальних причин для зниження темпів економічного зростання.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше Національний банк України дав завдання банкам поповнити банкомати готівкою, щоб задовольнити можливе збільшення попиту населення на готівку у зв’язку з введенням воєнного стану. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?