Вчені виявили новий "гарячий Юпітер"
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені виявили новий "гарячий Юпітер"

Вчені виявили новий "гарячий Юпітер"
Джерело:  online.ua

Вченим вдалося виявити нову екзопланету, яку назвали "гарячим Юпітером". За словами астрономів, вона обертається навколо молодої зірки F-типу HD 2685. Це вдалось помітити, проаналізувавши дані телескопа Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS), передає ONLINE.UA з посиланням на naked-science.ru.

"Ця екзопланета позначена як HD 2685b. Вона розміщена на відстані приблизно 646 світлових років від Землі. Це небесне тіло приблизно в півтора рази більше і в 1,2 рази масивніше за Юпітер", - сказано в повідомленні.

Вчені також пояснили, що ця нова система – це прилад "гарячого Юпітера". Температура відкритої екзопланети становить приблизно 1800 градусів.

"З огляду на візуальну зоряну величину материнської зірки, це одна з найбільш яскравих з відомих зірок з транзитним гарячим Юпітером, також вона є хорошим прикладом систем, які в майбутньому може виявити TESS протягом початкової дворічної місії", – кажуть дослідники.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американське космічне агенство NASA провело віртуальну екскурсію в мережі по Місяцю. Цей відеотур став самим докладним і яскравим з усіх існуючих роликів про супутник Землі на сьогоднішній день.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?