Канцлер Австрії виступив зі скандальною заявою щодо "Північного потоку-2"
Категорія
Політика
Дата публікації

Канцлер Австрії виступив зі скандальною заявою щодо "Північного потоку-2"

Канцлер Австрії виступив зі скандальною заявою щодо "Північного потоку-2"
Джерело:  online.ua

Австрія не відмовиться від проекту "Північний потік-2", незважаючи на критику газопроводу з боку США. З даною заявою виступив канцлер Себастьян Курц, передає ONLINE.UA з посиланням на  Finanzen.

"Це енергетичний і цілковито економічний проект, для нас він важливий і дуже позитивний. Коли американці говорять про наші відносини з Росією, вони особливо скептичні щодо нашої підтримки "Північного потоку-2". Однак ми не будемо нічого змінювати, як і німці та багато інших" - заявив він.

Австрійський лідер запевнив, що питання санкцій проти Росії буде предметом дискусій у Європі.

"Ми завжди підтримуємо санкції і санкції потрібні, доки на те є причина, і поки вони потрібні, ми будемо підтримувати. Однак без сумніву Австрія у довгостроковій перспективі хотіла б тісніших відносин між Росією і ЄС" - сказав він.

Нагадаємо, раніше в Держдепі США заявили, що у контексті нещодавніх подій на Азові інші країни робитимуть більше, наприклад, відмовляться від газопроводу "Північний потік-2".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  віце-канцлер Австрії назвав санкції проти Росії "болючими" і закликав скасувати їх, так як вони негативно відбиваються на економіці багатьох країн ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?