Воєнний стан: Україна не впускатиме росіян-чоловіків 16-60 років
Категорія
Україна
Дата публікації

Воєнний стан: Україна не впускатиме росіян-чоловіків 16-60 років

Воєнний стан: Україна не впускатиме росіян-чоловіків 16-60 років
Джерело:  online.ua

Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал повідомив, що Україна на час воєнного стану не пропускатиме на свою територію росіян чоловічої статі віком від 16-ти до 60 років за незначним винятком. Винятком буде здійснення гуманітарної місії, як то прибуття на похорон, передає ONLINE.UA.

"Обмежено в'їзд іноземців – перш за все, громадян Російської Федерації. Здійснюється непропуск громадян Російської Федерації віком від 16-ти до 60 років, осіб чоловічої статі... Що стосується громадян України – ніяких обмежень не існує", – розказав Цигикал.

За його словами, у разі виникнення обстановки гуманітарного характеру пропуск громадян Російської Федерації, які їдуть, наприклад, на похорон и чи з якоюсь іншою гуманітарною метою, будуть пропускати.

Український глава Петро Порошенко уточнив, чи це "заходи, які перешкоджають Російській Федерації формувати тут загони приватних армій, які насправді є представниками Збройних сил Російської Федерації і не дати їм провести операції, які вони намагалися провести в 2014-му році". Цигикал ствердно кивнув.

"Тобто ще раз :чоловіча стать, 16-60 (років), застосовується обмеження, крім гуманітарних випадків, які будуть чітко виписані в інструкції", – наголосив Порошенко.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Сили Операції об’єднаних сил приведені у повну бойову готовність через ескалацію в Азовському морі. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?