Напад РФ на українські кораблі - відома ще одна важлива деталь
Категорія
Політика
Дата публікації

Напад РФ на українські кораблі - відома ще одна важлива деталь

Напад РФ на українські кораблі - відома ще одна важлива деталь
Джерело:  online.ua

Український президент Петро Порошенко повідомив, що Україна своєчасно передала російській стороні повідомлення про рух групи з двох бронекатерів та одного буксира щодо наміру проходження через Керченську протоку. З даною заявою він виступив в ході наради щодо посилення обороноздатності країни, передає ONLINE.UA.

За словами президента України, повідомлення було чітке і передано своєчасно.

"Передавши повідомлення про рух через протоку, українська сторона також чітко підтвердила готовність взяти на борт лоцмана для проведення відповідних навігаційних послуг. Абсолютно ідентично з тим, як це було у вересні під час попереднього проходу", – підкреслив Порошенко.

Окрім того, український глава розповів, що закликає міжнародних партнерів України висувати Росії вимогу щодо негайного звільнення захоплених моряків.

Нагадаємо, раніше в СБУ заявили, що в ході захоплення Росією українських суден та екіпажу в акваторії Азовського моря військові РФ "відпрацювали" на наших кораблях навички застосування шести видів нападу.

Як повідомляв ONLINE.UА, в анексованому Криму почали збирати кошти на підтримку українських моряків, яких захопили у полон військові РФ поблизу Керченської протоки. Зазначається, що жителі півострова відгукнулися на ініціативу активістів та вже почали приносити необхідні речі та гроші для українських заручників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?