Україна готує жорстку відповідь Росії в Азовському морі
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна готує жорстку відповідь Росії в Азовському морі

Україна готує жорстку відповідь Росії в Азовському морі
Джерело:  online.ua

Голова Кабміну Володимир Гройсман заявив, що Україна повинна ввести дзеркальні заходи у відповідь на відкриту агресію Росії та затримання нею українських кораблів і моряків в Азовському морі, передає ONLINE.UA з посиланням на "Урядовий портал".

Він наголосив, що події в Керченській протоці ще раз продемонстрували, що РФ є агресором і окупантом.

"Ситуація в Азовському морі – це неприхована агресія. І вона буде обговорена на саміті G20. Росію треба зупиняти. Вони нападають на весь демократичний світ, і це не може залишатися без адекватної реакції. Очікуємо жорсткої реакції щодо агресора. Єдино правильний варіант – дзеркальність по відношенню до Росії", – сказав Гройсман.

Голова Кабміну також додав: якщо Росія "незаконно затримує наші кораблі і відправляє до в'язниці наших військовослужбовців ВМС, то слід затримати російські судна".

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше державний секретар США Майк Помпео заявив, що Сполучені Штати засуджують агресивні російські дії у Азово-Керченській акваторії і підтримують суверенітет та територіальну цілісність України. Окрім того, він закликав президента України Петра Порошенко та очільника Кремля Володимира Путіна безпосередньо взяти участь у вирішенні цієї ситуації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?