Санкції не працюють - змінюймо тактику: в ЄС виступили з резонансною заявою щодо РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Санкції не працюють - змінюймо тактику: в ЄС виступили з резонансною заявою щодо РФ

Санкції не працюють - змінюймо тактику: в ЄС виступили з резонансною заявою щодо РФ
Джерело:  online.ua

Санкції Євросоюзу, прив'язані до мінських домовленостей, не працюють, тому необхідно терміново створити механізм санкцій, пов'язаний з порушеннями міжнародного права і прав людини. З даною заявою виступила  Наталі Точчі, яка є радницею високої представниці ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні.

Про це передає ONLINE.UA з посиланням на Politico.

Вона наголосила, що захоплення Росією українських кораблів у Керченській протоці - це нова фаза у конфлікті між країнами.

"Найголовніше, зіткнення підкреслює невдачу режиму санкцій Європи проти Москви як ефективного інструменту стримування російського президента Владіміра Путіна. ЄС терміново має радикально переосмислити спосіб поводження з Росією. Поточна політика санкцій більше не може стримати конфлікт", - пише Точчі.

За її словами, змість того, щоб прив'язати рішення до "Мінська" чи інших форм переговорів, ЄС має визначити більш чіткий набір критеріїв, один з яких ґрунтується на порушеннях міжнародного права та прав людини.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що  в Брюсселі завершилося екстрене засідання Комісії Україна-НАТО на рівні послів, за підсумками якого виступив генсек НАТО Йенс Столтенберг.  Він жорстко засудив Росію в агресії проти України і закликав негайно звільнити українських моряків і кораблі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?