"Корови - терористки, чи вівці?": предстоятель Києво-Печерської Лаври прокоментував обшуки СБУ
Категорія
Україна
Дата публікації

"Корови - терористки, чи вівці?": предстоятель Києво-Печерської Лаври прокоментував обшуки СБУ

"Корови - терористки, чи вівці?": предстоятель Києво-Печерської Лаври прокоментував обшуки СБУ
Джерело:  online.ua

Предстоятель Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Павло прокоментував обшуки, які Служба безпеки провела 30 листопада на території лаври. Він вважає це політичним тиском, передає ONLINE.UA.

За його словами, спецслужба проводила обшуки в будинку, який за ним дійсно закріплений, водночас стверджує, що не заходив до нього з 2013 року.

"Я ніде не живу, в жодному будинку, я живу тільки в Києво-Печерській Лаврі. Сьогодні були в будинку, який дійсно числиться на мені, але з 2013 року я там ні разу не був", – сказав предстоятель.

Він підкреслив, що 4 роки тому році цей будинок "був розграбований".

"Винесено було 5 ікон, забрали, вибачте, ящик горілки, яка там була. Я звертався в міліцію, до прокурора, щоб ікони повернути, але ніхто на це не звернув уваги... Сьогодні діється на мене тиск з усіх сторін, але хочу вас завірити, що я – в святій соборній апостольській канонічній церкві. Іншої церкви я не визнаю. Хіба президент очолить в майбутньому цю церкву... Вибачте", – зазначив священик.

За його словами, обшуки проводилися в комплексі підсобного господарства, зареєстрованому на Києво-Печерську Лавру, чим висловив здивування.

"Чому йти в господарство? Може, корови - терористки, чи вівці? Що шукати там? Я не проти, хай шукають. Можливо комусь навесні треба навозу, то будете знати, де взяти для своєї грядки", – сказав священик.

Він також стверджує, що не ображав Філарета, а лише цитував святе письмо, про те: хто благословляє на війну, є сином диявола.

"Мені приписали і те, що я погано ставлюся до патріарха Варфоломія. Це неправда. Я його поважаю. Я молився за нього до певного часу. Він робить погані поступки, розділяє в церкві народ", – сказав Павло.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  депутати Тернопільської облради звернулися до міністра МВС Арсена Авакова з проханням взяти під охорону Почаївську лавру на Тернопільщині, так як її намісник закликав віруючих готуватися фізично захищати храм, який нібито хочуть захопити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?