Помер колишній президент США Джордж Буш-старший
Категорія
Політика
Дата публікації

Помер колишній президент США Джордж Буш-старший

Помер колишній президент США Джордж Буш-старший
Джерело:  online.ua

Колишній президент США Джордж Буш-старший помер на 95 році життя. Про смерть політика повідомив його син, 43-й президент США Джордж Вокер Буш-молодший, передає ONLINE.UА.

Прес-служба колишнього президента США також опублікувала повідомлення про смерть Джорджа Буша-старшого. У ньому зазначено, що екс-президент США помер 30 листопада 2018 року.

"Джордж Герберт Вокер Буш, льотчик ВМС США Другої світової війни ... і 41-й президент США, помер 30 листопада 2018 року. Йому було 94 роки ...", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, останніми роками екс-глава США сильно хворів. Він страждав на хворобу Паркінсона, а лише з початку 2018 року двічі лежав у лікарні - з інфекційним захворюванням і низьким тиском.

"Джордж Буш-старший був останнім ветераном Другої світової війни, які служили президентами США. Його смерть ознаменувала завершення цілої епохи", - пише The Washington Post про смерть екс-президента США.

Слід зазначити, що Джордж Буш-старший помер через півроку після смерті своєї дружини Барбари. Вона пішла з життя в квітні 2018 року в віці 92 років.

Джордж Буш-старший був президентом США з 1989 по 1993 роки. Він керував країною під час розпаду СРСР і в останні місяці "холодної війни". Політик мав успішну політичну кар'єру: від конгресмена до посла США в ООН, від голови республіканської партії до посла в Китаї, від директора ЦРУ до віце-президента в адміністрації Рейгана.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що 25 серпня 2018 року в США помер сенатор Джон Маккейн. Відомий політик пішов з життя у віці 81 року після тривалої боротьби з раком мозку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?