Порушуєте права невинних людей: Росія нахабно вимагає скасувати заборону на в'їзд росіян в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

Порушуєте права невинних людей: Росія нахабно вимагає скасувати заборону на в'їзд росіян в Україну

Порушуєте права невинних людей: Росія нахабно вимагає скасувати заборону на в'їзд росіян в Україну

Російська влада вважає грубим порушенням прав невинних людей заборону на в'їзд росіян в Україну, яку ввели на тлі зростаючої агресії РФ і введеного воєнного стану. У Раді з прав людини при президенті Росії вимагають скасувати заборону на в'їзд в Україну російським чоловікам у віці від 16 до 60 років.

Голова Ради з прав людини при Путіні Михайло Федотов направив лист українській омбудсвумен Людмилі Денисовій з проханням домогтися скасування порушення прав росіян в Україні, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на Интерфакс.

"Прошу вас, шановна Людмила Леонтіївна, використовувати ваші повноваження головної захисниці прав людини в Україні для перегляду цієї заборони. Вона відверто порушує права людини, позбавляючи мільйони ні в чому не винних людей можливості відвідувати своїх родичів, здійснювати ділові поїздки, їздити на відпочинок, на лікування, на навчання, на хрестини, на поминальні служби", - йдеться в листі російського чиновника.

Федотов вважає, що заборона на в'їзд російським чоловікам в Україні порушує не тільки права росіян, а й українців, так як у багатьох громадян України є родичі, ділові партнери та друзі в Росії.

Нагадаємо, Україна на час воєнного стану не буде пропускати на свою територію російських чоловіків у віці від 16 до 60 років за незначним винятком. Винятком буде здійснення гуманітарної місії, наприклад, прибуття на похорон.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, які правила перетину кордону будуть діяти в Україні в період воєнного стану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?