Втрачається основний ринок збуту: в одній з країн заборонили український цукор
Категорія
Україна
Дата публікації

Втрачається основний ринок збуту: в одній з країн заборонили український цукор

Втрачається основний ринок збуту: в одній з країн заборонили український цукор
Джерело:  online.ua

Україна втрачає свого головного покупця цукру - Узбекистан. В даний час в цій країні не розвантажуються і не розмитнюються всі вантажі, включаючи поставки цукру, з України.

Про проблеми з поставками українського цукру в Узбекистан повідомила прес-служба Національної асоціації цукровиробників України (Укрцукор), передає ONLINE.UА.

У відомстві уточнили, що ситуація з українським цукром в Узбекистані склалася в зв'язку з забороною приймати вантажі з України. Там підкреслили, що через відмову Узбекистану від українського цукру зірветься багато укладених контрактів.

"А з урахуванням того, що останні півроку основним імпортером українського цукру був саме Узбекистан, ми можемо сказати, що втрачаємо основний ринок збуту", - додала керівниця аналітичного відділу НАЦУ Укрцукор Руслана пляшок.

Через ситуацію, що склалася, керівництво "Укрцукор" направило офіційне звернення до Мінагрополітики і в Мінекономрозвитку з проханням роз'яснити і вирішити ситуацію.

Слід зазначити, що за останні два роки Україна поставила на зовнішні ринки понад 560 тисяч тонн цукру. Майже половину цього обсягу (209,9 тисяч тонн) було імпортовано в Узбекистан.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Узбекистан пригрозив ввести санкції проти України через обмеження імпорту узбецьких автомобілів на українській території.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?