Розрив угоди про співпрацю і нові санкції: ЄП готує потужну відповідь на агресію Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Розрив угоди про співпрацю і нові санкції: ЄП готує потужну відповідь на агресію Росії

Розрив угоди про співпрацю і нові санкції: ЄП готує потужну відповідь на агресію Росії
Джерело:  online.ua

Європарламент підготував нову доповідь по Росії, в якій пропонується призупинити дію Угоди про партнерство та співробітництво з РФ. У документі йде мова про перехід до точкової співпраці з Росією тільки за напрямками, що становлять взаємний інтерес, повідомляє ONLINE.UА.

В опублікованому проекті доповіді Європарламенту по відносинам з Росією, голосування по якому відбудеться в березні 2019 року, вказані всі звинувачення на адресу Росії і факти агресії цієї країни проти України. Європарламентарі вважають, що на тлі ситуації, що склалася, відносини Росії і ЄС повинні бути переформатовані і повинні тривати тільки за тими напрямками, які необхідні і представляють взаємний інтерес, щоб гарантувати безпеку і мирний європейський порядок.

При цьому в проекті доповіді ЄП зазначено, що Росія і Євросоюз залишаться ключовими партнерами в майбутньому, але є і заклик відмовитися від "Північного потоку-2", який підвищує залежність ЄС від російського наза і загрожує єдиному енергоринку ЄС.

Нагадаємо, Угода про партнерство та співробітництво між Росією і ЄС була підписана в 1998 році. У 2007 році сторони почали домовлятися про нову угоду, але ці переговори чотири рази припинялися і повністю були заблоковані в 2014 році, після того як Росія анексувала Крим.

Слід додати, що крім розриву угоди про співпрацю з Росією, Європарламент закликає ввести нові санкції проти РФ, влючаючи персональні обмеження, у відповідь на російську агресію. Також Європарламент запропонував Єврокомісії розглянути нарощування фінансової підтримки активістам громадянського суспільства, незалежних ЗМІ, журналістам, які проводять розслідування, і неурядовим організаціям в Росії.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Росія ризикує поплатитися "Північним потоком-2" за захоплення українських кораблів і моряків в Керченській протоці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?