За людську гідність: глава МЗС Польщі вручив престижну нагороду сім'ї Олега Сенцова
Категорія
Україна
Дата публікації

За людську гідність: глава МЗС Польщі вручив престижну нагороду сім'ї Олега Сенцова

За людську гідність: глава МЗС Польщі вручив престижну нагороду сім'ї Олега Сенцова
Джерело:  online.ua

У суботу, 1 грудня в Києві була вручена престижна польська премія "За людську гідність" сім'ї українського політв'язня Олега Сенцова, якого Росія незаконно утримує в ямальськой в'язниці. Важливу нагороду сестрі режисера вручив глава МЗС Польщі Яцек Чапутович, який перебуває з офіційним візитом в Україні.

Фото вручення нагороди "За людську гідність" ("Pro Dignitate Humana") сестрі Сенцова Наталії Каплан опублікував в соцмережі міністр закордонних справ України Павло Клімкін, повідомляє ONLINE.UА.

"Наданням цієї нагороди Польща висловлює свою підтримку пану Олегу Сенцову, який в очах всього міжнародного співтовариства є символом вічної боротьби заради прав людини. Я одночасно гірко жалкую, що не можу особисто вручити цю нагороду лауреату", - заявив Чапутович, вручаючи премію сім'ї Сенцова в будинку митрополита на території Софіївського заповідника.

Сестра українського режисера в свою чергу підкреслила, що ця премія дійсно дуже важлива для Олега Сенцова, так як вона є черговим доказом підтримки міжнародної спільноти. Наталя Каплан вважає, що "витягнути Олега з в'язниці можуть тільки політики".

Також в ході нагородження Наталія Каплан уточнила, що Олег Сенцов продовджуЄ відновлюватися після тривалого голодування. За її словами, у нього є серйозні проблеми зі здоров'ям (проблеми з нирками і печінкою), але незалежних лікарів Росія до нього так і не пустила - у в'язниці режисера оглядають тільки місцеві лікарі.

Глава МЗС України Павло Клімкін подякував польським колегам за премію Сенцову, який "як людина і герой, протистояв російської окупації, боровся за звільнення всіх політв'язнів Кремля".

"Ця нагорода ще більш символічна, коли тепер разом з політв'язнями Росія захопила 24 українських військовополонених", - додав Клімкін.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що відомий французький режисер Жан-Люк Годар відмовився відвідувати Росію через те, що Кремль продовжує незаконно утримувати в ямальськой колонії Олега Сенцова. Він заявив, що не має права їхати в РФ, поки український режисер знаходиться в ув'язненні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?