Видно буде: Путін допустив можливість обміну захоплених українських моряків
Категорія
Політика
Дата публікації

Видно буде: Путін допустив можливість обміну захоплених українських моряків

Видно буде: Путін допустив можливість обміну захоплених українських моряків
Джерело:  online.ua

Росія можливо погодиться на обмін захоплених в Керченській протоці українських моряків, але тільки після того, як завершиться слідство і все буде оформлено належним чином.

Про це заявив російський глава Володимир Путін на прес-конференції за підсумками саміту G20, відповідаючи на питання про долю українських моряків, яких російські прикордонники захопили в полон у Керченській протоці під час нападу на українські кораблі, повідомляє ONLINE.UA.

"Але зараз про це і говорити рано, зараз триває слідство. Нам потрібно підтвердити провокаційний характер дій української влади і зафіксувати це все в юридичних документах ... Нам потрібно оформити відповідним чином, а там видно буде", - заявив Путін, допустивши можливість обміну українських моряків.

Він також запевнив, що Москва продовжить контакти з Києвом на вищому рівні, незважаючи на те, що відмовився проводити телефонні переговори з Порошенком після захоплення українських кораблів.

"У нас контакти на робочому рівні (з Україною - ред.) зберігаються. Сподіваюся, так і буде. Що стосується контактів на вищому рівні, то я від них не відмовляюся. Дійсно ця розмова не відбулася, але це не означає, що ми припиняємо будь-яке спілкування. Хоча спілкуватися складно, тому що незрозуміло, про що говорити. Нічого ж не виконується", - додав Путін.

Коментуючи введений воєнний стан в Україні, Путін підкреслив, що Росія не буде вводити обмежень для громадян України для в'їзду в РФ після того, як Україна заборонила в'їзд росіянам чоловічої статі у віці від 16 до 60 років. Більш того, він заявив, що російська влада спростить легалізацію перебування українців на території РФ і отримання ними російського громадянства.

Також Путін заявив, що в Україні ввели воєнний стан для "обмеження прав і свобод громадян та для політичної діяльності".

"І при більш масштабних подіях, пов'язаних з Україною, ніхто не вводив воєнного стану. А тепер напередодні виборів треба обов'язково це зробити. Для чого? Природно, для того, щоб обмежити громадянські права і свободи, обмежити політичну діяльність в країні", - упевнений Путін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін намалював схему "порушень" українських кораблів у Керченській протоці для Меркель та Макрона, щоб переконати їх в тому, що вони йшли до Керчі для того, щоб підірвати міст.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?