Росія тримає напоготові сотні танків і літаків: Порошенко відповів на гучні звинувачення Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія тримає напоготові сотні танків і літаків: Порошенко відповів на гучні звинувачення Путіна

Росія тримає напоготові сотні танків і літаків: Порошенко відповів на гучні звинувачення Путіна
Джерело:  online.ua

Захоплення українських кораблів і моряків в Керченській протоці є черговою відкритою спробою Росії анексувати територію України. Російські війська продовжують вбивати українців на українській землі і тримають напоготові сотні літаків і танків поблизу кордону з Україною, щоб напасти і окупувати всю країну.

Таким чином президент України Петро Порошенко відповів на звинувачення Путіна по Азову, який вважає, що в Керченській протоці сталася "провокація, замовлена Києвом" заради впливу на президентські вибори, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу адміністрації українського лідера.

В інтерв'ю італійському виданню Corriere della Sera Порошенко прокоментував напад Росії на Україну в Азовському морі. Він нагадав, що Росія з 2014 року відкрито намагається анексувати всю територію України.

"Не існує ніяких доказів того, що це моя спроба навмисно спровокувати кризу для впливу на виборчий процес. Тут зовсім не стоїть питання моєї популярності перед виборами. На жаль, поки на кону - суверенітет і територіальна цілісність України. Єдиний вихід із ситуації - Путін повинен піти з нашої землі і залишити нас у спокої", - відповів Порошенко на гучні звинувачення Путіна.

Він нагадав, що Україна спільно з союзниками з Європи закликали Росію дотримуватися Мінських угод і припинити вогонь, щоб врегулювати конфлікт мирним шляхом. Порошенко підкреслив, що Путін, як і раніше, відмовляється від введення миротворців ООН на Донбас і не хоче звільняти українських полонених, щоб знизити напругу. Навпаки, Росія продовжує військову ескалацію, щоб вкрасти ще одну частину суверенної території України.

"Все залежить від Росії - країни, яка веде гібридну війну проти України. Наша країна ніколи не провокувала ніякої військової ескалації. Це не ми прийшли без запрошення з танками і кулеметами, а росіяни. Це не Україна вкрала частину суверенної території іншої держави, а Росія. Ніколи не слід забувати, що російські регулярні війська вже перебувають на українській землі. Вони порушили нашу територіальну цілісність, окупувавши Крим і Донбас. Вони продовжують вбивати українців", - додав український глава.

Порошенко підкреслив, що напад на українські кораблі в Керченській протоці свідчить про наміри Путіна захопити Маріуполь і Бердянськ, щоб отримати наземний коридор з окупованого Донбасу в анексований Крим.

"Якщо деякі політики не перестануть фліртувати і танцювати з Путіним, то ніхто не повинен виключати загрозу, що масштаби російської агресії будуть рости. По суті, саме в Україні зараз вирішується майбутнє вільного світу. На відміну від російського провокаційної поведінки і підбурювання до ще більш драматичним подій, Україна завжди виступала за політико-дипломатичні засоби врегулювання конфлікту ", - підсумував Порошенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін заявив про те, що українські кораблі, захоплені в Керченській протоці, нібито йшли до Керчі, де хотіли підірвати міст.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?