Джоан Роулінг здивувала знанням російської мови у сварці зі спонсором Brexit: що розлютило письменницю
Категорія
Світ
Дата публікації

Джоан Роулінг здивувала знанням російської мови у сварці зі спонсором Brexit: що розлютило письменницю

Джоан Роулінг здивувала знанням російської мови у сварці зі спонсором Brexit: що розлютило письменницю
Джерело:  online.ua

Всесвітньо відома британська письменниця Джоан Роулінг, авторка серії книг про Гаррі Поттера, влаштувала запеклу суперечку в соцмережі з головним спонсором Brexit Аароном Бенксі. Примітним стало те, що вона написала гнівний пост російською мовою, чим приголомшила своїх шанувальників, повідомляє ONLINE.UA.

Суперечка між "мамою Гаррі Поттера" і "татом Brexit" виник кілька днів тому. Тоді Роулінг опублікувала гнівний пост про те, що "кожен раз, коли вона виходить зі свого письменницького кабінету і дивиться новини, то бачить, як люди творять дурниці". Тим самим письменниця виступила проти внутрішньої політики Великої Британії, виходу країни зі складу ЄС і гучних заяв Терези Мей про наміри прихильників повторного референдуму "скасувати волю народу".

Гнівний випад Роулінг прокоментував головний спонсор Brexit Аарон Бенкс, щодо якого проводиться розслідування через підозри про його зв'язки з Росією, звідки, за даними слідства, фінансувався референдум.

"Письменницька кімната! Чи можна бути ще більш зарозумілішою", - пожартував Бенкс.

Авторку "Гаррі Поттера" обурив такий коментар, через який вона розлютилася і перейшла на російську мову.

"Ага, зате ця людина скромна аж нікуди - гроші вкладає не в письменницькі кабінети, а в дорогі ланчі з підозріло багатими росіянами", - відповіла Роулінг Бенксу.

Спонсор Brexit збентежився через відповідь Роулінг російською мовою. Він спробував іронічно відреагувати на неї, запитавши у письменниці, чим вона користувалася, чарівною паличкою або гугл-транслейтом, щоб перекласти текст.

"Мій російський син-полукровка каже, що це нісенітниця", - уїдливо додав Бенкс у відповідь письменниці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російська сторона запропонувала Бенксу три вигідні угоди, пов'язані з російським бізнесом, за успішний Brexit. Це було встановлено в ході слідства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?