Нова зустріч Путіна і Трампа: в Кремлі зробили заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Нова зустріч Путіна і Трампа: в Кремлі зробили заяву

Нова зустріч Путіна і Трампа: в Кремлі зробили заяву
Джерело:  online.ua

Нова зустріч президента Росії Володимира Путіна і американського лідера Дональда Трампа може відбутися на наступному саміті G20, який в червні 2019 року буде проходити в Японії. Але сторони будуть намагатися знайти можливості, щоб переговори Путіна і Трампа відбулися раніше.

Такий прогноз про переговори США і Росії на рівні президентів зробив помічник Путіна Юрій Ушаков в ефірі російського телеканалу, повідомляє ONLINE.UA.

"Якщо говорити про міжнародні форуми, то, може бути, в червні на "двадцятці". Але, як мені видається, дуже важливо для нас і колег знайти якийсь варіант, щоб зустрітися до цього", - відповів Ушаков на питання, коли може відбутися зустріч Путіна і Трампа.

Помічник Путіна вважає, що і російськый, і американській стороні важливо досягти домовленостей для зустрічі президентів Росії і США.

Раніше в Кремлі дорікали Трампа за скасування зустрічі з Путіним в Буенос-Айресі, заявивши, що таке рішення несе загрозу безпеці всього світу. При цьому Трамп заявив, що нові переговори з Путіним можливі тільки тоді, коли Росія звільнить незаконно захоплених в Керченській протоці українських моряків.

Слід зазначити, що на полях саміту G20 все ж відбулася коротка неформальна зустріч Путіна і Трампа. Під час бесіди російський лідер виклав американському колезі своє бачення інциденту в Чорному морі, запевнивши, що конфлікт виник нібито через провокації України. У президента США інша позиція з цього питання - він вважає, що Росія зухвало напала на Україну в Азовському морі, тому вимагає, щоб Путін звільнив моряків та кораблі ВМС України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, як Путін доводив Меркель і Макрону, що Росія не винна у нападі на українські кораблі в Керченській протоці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?