Путін "на пальцях" довів: Лавров шокував новою резонансною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін "на пальцях" довів: Лавров шокував новою резонансною заявою

Путін "на пальцях" довів: Лавров шокував новою резонансною заявою
Джерело:  online.ua

Позицію Росії по ситуації в Керченській протоці, пов'язану із затриманням українських кораблів і моряків, почули європейські країни, а зокрема Німеччина і Франція. Путін "на пальцях" довів Макрону і Меркель, що російські прикордонники нібито законно напали на українські кораблі в Азовському морі, відповідаючи на "задуману провокацію" України.

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров в ефірі програми "Москва. Кремль. Путін" на російському федеральному каналі, повідомляє ONLINE.UA.

"Я думаю, що не почути позицію РФ вони не могли, тому що президент Росії Володимир Путін на зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель особисто, "на пальцях" показував, як все сталося, як ця провокація була задумана і як її спробували виконати, наскільки відповідально наші прикордонники підійшли до своїх функцій, намагаючись запобігти будь-яким небажаним інцидентам", - заявив Лавров.

Він також додав, що російська сторона нібито знайшла докази української провокації на борту затриманого катера ВМС України. Там, за твердженням Лаврова, був виявлений "наказ СБУ, за яким українські катери мали прориватися під Кримський міст через Керченську протоку".

"Президент Росії Володимир Путін особисто розповів про це своїм співрозмовникам. Я не почув від них будь-якої реакції, яка була б заснована на інших фактах", - підкреслив Лавров, запевняючи, що лідери Франції та Німеччини нібито зайняли позицію Росії по Азову.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава Пентагону виступив з жорсткою заявою проти Росії, заявивши, що до Путіна погано доходить, які наслідки несуть його дії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?