Україна ввела нові правила на в'їзд іноземних журналістів до Криму: окупанти зухвало відреагували
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна ввела нові правила на в'їзд іноземних журналістів до Криму: окупанти зухвало відреагували

Україна ввела нові правила на в'їзд іноземних журналістів до Криму: окупанти зухвало відреагували
Джерело:  online.ua

На період воєнного стану України змінила правила в'їзду іноземним журналістам на територію окупованого Криму. Окупанти назвали нові правила "театром абсурду", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

У Мінінформполітіки України повідомили, що нові правила для в'їзду іноземним журналістам в окупований Крим вступили в дію з 2 грудня. Нова інструкція передбачає наявність у журналіста, який в'їжджає в Крим, спецдозволу.

Цей спецдозвіл видаватиме МІП на підставі заяви за встановленим шаблоном, оригіналу підтверджуючого листа редакції ЗМІ, що містить дані про журналіста та мету відвідання Криму, копії і оригіналу журналістського посвідчення (оригінал після пред'явлення повертається), оригіналу паспорта (після пред'явлення повертається). Уточнюється, чо спецдозвіл - одноразовий, тому при кожному відвідуванні Криму необхідно отримувати новий.

Так званий "віце-прем'єр" Криму Дмитро Полонський назвав нові правила України щодо в'їзду на півострів "неадекватним рішенням". Він уїдливо зауважив, що Київ "скоро заборонить в'їзд до Криму жінкам, кішкам і собакам".

"У нас є МЗС, який акредитовує іноземних журналістів, ну а ми в Криму раді бачити всіх. Ніяких додаткових обмежень ми вводити не збираємося. Нам боятися нічого, тому ми, на відміну від України, завжди раді бачити у себе будь-яких гостей з усіх країн", - заявив Полонський, підкресливши, окупаційна "влада" Криму не міняла правила роботи для співробітників іноземних ЗМІ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія почала вимагати, щоб Україна скасувала заборону на в'їзд російським чоловікам, згадавши про права невинних людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?