Масштабні протести у Франції - з'явилася реакція Макрона
Категорія
Політика
Дата публікації

Масштабні протести у Франції - з'явилася реакція Макрона

Масштабні протести у Франції - з'явилася реакція Макрона
Джерело:  online.ua

Президент Франції Еммануель Макрон нарешті відреагував на масштабні протести, які сколихнули його країну. Вказано, що він звернувся до прем'єр-міністра Едуарда Філіпа з проханням зустрітися з керівниками політичних партій та представниками так званих "жовтих жилетів", передає ONLINE.UA з посиланням на CNN.

За попередніми даними, 1 грудня в протестах брали участь близько 36 000 людей. Це значно менше, ніж у попередні два вихідні. Однак сталися сутички з поліцією, внаслідок яких майже 400 людей були заарештовані.

"Макрон звернувся до Міністерства внутрішніх справ з проханням розробити план поліції для протидії будь-яким подальшим протестам. Більше того, президент Франції звернувся до прем'єр-міністра Едуарда Філіпа з проханням зустрітися з лідерами акції протесту "жовті жилети". Однак досі не встановлена дата для зустрічі", - сказано в повідомленні.

Як відомо, протести у Франції проходили у відповідь на підвищення цін на паливо. Вартість дизельного палива в цьому році зросла на 16% з середньою ціною 1,24 євро (1,41 дол. США) за літр до 1,48 євро (1,69 дол. США), а в жовтні – 1,53 євро.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент Франції Еммануель Макрон опинився в епіцентрі скандалу через світлини з двома молодими чоловіками, один з яких позує з оголеним торсом ідемонструє на камеру середній палець. Політик відкидає усі звинувачення та критику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?