Воєнний стан: в Україні почалися масштабні військові збори
Категорія
Україна
Дата публікації

Воєнний стан: в Україні почалися масштабні військові збори

Воєнний стан: в Україні почалися масштабні військові збори
Джерело:  online.ua

З 3 грудня в Україні почалися масштабні військові збори. Вони спрямовані на підготовку людських резервів для відповіді на збройну агресію. Збори проводяться по всій Україні серед військовозобов'язаних і резервістів. Вони триватимуть 10-20 днів і завершаться до новорічних свят, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Генштабу ЗСУ.

"З 3 грудня починається цикл масштабних сборових заходів з резервістами і військовозобов'язаними. Зокрема, будуть проведені збори, як в складі бригад (до 15 діб), так і в складі навчальних центрів (до 20 діб). Таким чином передбачається, що всі зборові заходи будуть завершені до початку новорічних свят", - уточнили в ЗСУ.

У Генштабі підкреслили, що ці збори - не мобілізація. Її оголосять тільки в разі відкритої агресії. При мобілізації у ЗСУ будуть призиватися не тільки ті особи, які перебувають на військових зборах, а й всі резервісти та військовозобов'язані, які приписані до комплектування ЗСУ.

Що стосується 10 областей, де введено воєнний стан, то там проводяться масові зібрання з військовозобов'язаними терміном до 10 діб. Під час зборів будуть формуватися бригади і батальйони для підготовки до захисту своїх областей.

Слід зазначити, що в перший день після введення воєнного стану Генштаб ЗСУ запланував збори першої черги резервістів. З оперативним резервом № 1 проводяться збори за принципом єдиного стрілкового дня і проведення занять. В ході зборів резервістів першої черги планується завершити укомплектування військових частин, організувати забезпечення заходів мобілізаційного та оперативного розгортання, а також перегрупувати війська в залежності від обставин, які склалися.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко запевнив, що тільки в разі агресії Росії проти України буде оголошена часткова мобілізація резерву першої черги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?