Порошенко: вздовж кордону з Україною різко збільшилася кількість військ РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко: вздовж кордону з Україною різко збільшилася кількість військ РФ

Порошенко: вздовж кордону з Україною різко збільшилася кількість військ РФ
Джерело:  online.ua

Український глава Петро Порошенко повідомляє про різке збільшення кількості російських військ вздовж кордону з Україною та в окупованому Криму. Про це він заявив в ході виступу на форумі "70-річчя загальної декларації прав людини", передає ONLINE.UA.

Український президент підкреслив, що Європейських суд з прав людини виніс термінове рішення, зобов'язавши Росію надати інформацію щодо затриманих українських військових, юридичних підстав їх утримання поранень та інше і 3 грудня росія має виконати це рішення, а також звільнити українських військових і кораблі.

"Україна наразі вживає всіх заходів, щоб запобігти повного масштабному вторгненню. І коли хтось каже, що ми мали використовувати інші сухопутні шляхи для того, щоб перетягнути по суходолу українські кораблі, що це означає, шановні політикани, запропонувати віддати Керченську протоку росіянам? Визнати незаконний статус окупації?", - запитав президент.

Окрім того, український глав додав, що ввів воєнний стан у десяти областях на 30 днів для захисту територіальної цілісності України і це є превентивний крок, який жодним чином не націлений на згортання конституційних прав і свобод громадян.

Як повідомляв ONLINE.UА, російського главу Володимира Путіна оперативно інформують про ситуацію в Азовському морі і Керченській протоці, але поки він не планує проводити переговори з українським і американським колегами Петром Порошенко і Дональдом Трампом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?