Це нова форма війни для Росії: в Кабміні виступили з важливою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Це нова форма війни для Росії: в Кабміні виступили з важливою заявою

Це нова форма війни для Росії: в Кабміні виступили з важливою заявою
Джерело:  online.ua

Російський проект газогону "Північний потік-2" – це форма прихованої війни проти Європи. З даною заявою виступив голова українського Кабміну Володимир Гройсман, передає ONLINE.UA з посиланням на "Die Welt".

""Північний потік"-2 – це форма замаскованої війни проти Європи. Ми знаємо, як це – бути залежним від Росії в енергетично-політичному плані. З власного досвіду нам відомо, як це небезпечно. Тож зараз ми розглядаємо цей проект, як геополітичну зброю Росії", - сказав Гройсман.

Окрім того, він наголосив, що збереження Україною статусу пріоритетного транзитера газу має велике безпеково-політичне значення для всієї Європи.

"Ми запропонували партнерам на Заході разом управляти нашою газотранспортною системою. Спроможність її становить 140 млрд кубічних метрів. Наші газосховища дозволяють зберігати запаси до 1000 днів. Це великий потенціал", - додав Гройсман.

Як відомо, будівництво газопроводу "Північний потік-2" через Балтійське море вже почалося і, як очікується, буде завершене до кінця 2019 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкій припустив, що після запуску "Північного потоку-2" Путіна вже нічого не буде зупиняти і він може піти на Київ.  У Кремлі назвали цю заяву Моравецького невдалою інсинуацією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?