Підтримка буде: в НАТО прокоментували ситуацію в Азовському морі
Категорія
Політика
Дата публікації

Підтримка буде: в НАТО прокоментували ситуацію в Азовському морі

Підтримка буде: в НАТО прокоментували ситуацію в Азовському морі

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав Росію звільнити українських моряків, захоплених поблизу Керченської протоки, і не перешкоджати руху кораблів в Азовському морі. Окрім того, він запевнив, що Україна отримає підтримку Альянсу у вирішенні цього питання, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Росія нещодавно захопила українські кораблі і моряків поблизу Керченської протоки. Ми закликаємо до спокою та стриманості. Немає виправдання використанню сили з боку Росії. Ми закликаємо Росію звільнити українських моряків", - сказав Столтенберг.

Генсек наголосив, що Росія повинна забезпечити свободу навігації в Азовському морі та безперешкодний доступ до українських портів.

 "Завтра ми зустрінемося з нашими партнерами - Україною і Грузією. Вони обидві стикаються з серйозними викликами безпеки з боку Росії, і ми будемо продовжувати надавати їм практичну та політичну підтримку", - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше офіційна представниця МЗС Росії  Марія Захарова звинуватила Україну в провокаціях в Азовському морі,  а також додала, що тепер "бандити з великої дороги взялися за Керченську протоку".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?