Невідкладний: Порошенко вніс до ВР закон про припинення дії Договору про дружбу з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Невідкладний: Порошенко вніс до ВР закон про припинення дії Договору про дружбу з Росією

Невідкладний: Порошенко вніс до ВР закон про припинення дії Договору про дружбу з Росією
Джерело:  online.ua

У понеділок, 3 грудня, український глава Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради закон про припинення дії Договору про дружбу з Росією. Президентський законопроект має статус невідкладного, повідомляє ONLINE.UA.

На даний момент текст законопроекту поки не опублікований на сайті українського парламенту.

Нагадаємо, Україна направила офіційну ноту Росії про непродовження Договору про дружбу в кінці вересня 2018 року. Указ про це підписав Порошенко 17 вересня на підставі рішення РНБО.

Даний договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ формально діє до 1 квітня 2019 року. Його підписали в травні 1997 року, але вступив він в силу з 1 квітня 1999 року терміном на 10 років з автоматичним продовженням на такий саме період при відсутності заперечення сторін.

У Москві вважають, що "Росії і Україні історичною долею визначено жити в добросусідстві". При цьому там не коментують дії Кремля, що порушили договір про дружбу, який гарантував територіальну цілісність України. Йдеться про окупацію українських Криму і Донбасу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні пояснили, що Договір про дружбу з Росією не може бути пролонгован, так як його жорстко порушила Москва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?