Через Україну: в Німеччині пояснили, чому не виходять з "Північного потоку-2"
Категорія
Політика
Дата публікації

Через Україну: в Німеччині пояснили, чому не виходять з "Північного потоку-2"

Через Україну: в Німеччині пояснили, чому не виходять з "Північного потоку-2"
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас стверджує, що вихід Німеччини з проекту газопроводу "Північний потік-2" не призведе до зупинки цього російського проекту, але послабить спроможність Берліна наполягати на продовженні транзиту газу через Україну, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Вказано, що чимало німецьких політиків закликали переглянути проект після того, як Росія захопила три українські кораблі та їхні екіпажі біля берегів Криму.Маас заявив, що Росія буде наполягати на будівництві трубопроводу, навіть якщо німецькі фірми вийдуть з проекту.

"Він усе одно буде побудований, але ніхто не буде пропагувати альтернативу транзиту газу через Україну. Саме тому ми вважаємо важливим залишатися втягнутими політично", - сказав він.

Як відомо, влада ФРН вважає "Північний потік-2" суто економічним проектом, однак США, Україна та низка країн Східної Європи, а також Данія, виступають проти нього, вважаючи, що це геополітичний проект Росії - постачати газ на Захід напряму в обхід України та інших держав у Східній Європі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  суд Швейцарії ухвалив гучне рішення на користь України по "Північному потоку-2"  — він заборонив компаніям Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG здійснювати будь-які виплати російському "Газпрому".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?