Нарешті: НАТО збільшує присутність в регіоні Чорного моря
Категорія
Політика
Дата публікації

Нарешті: НАТО збільшує присутність в регіоні Чорного моря

Нарешті: НАТО збільшує присутність в регіоні Чорного моря
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що НАТО уважно моніторить ситуацію в Чорному морі і збільшує свою військову присутність у регіоні. Про це він заявив на прес-конференції у Брюсселі, передає ONLINE.UA.

"НАТО збільшило присутність в Чорноморському регіоні. Минулого року ми збільшили присутність кораблів НАТО у Чорному морі з 80 до 120 днів. Ми маємо місію повітряної поліції в регіоні, а також у нас є мультинаціональна бригада в Румунії", - сказав Столтенберг.

Окрім того, він наголосив, що Альянс і надалі підтримує територіальну цілісність і суверенітет України і надає політичну і практичну підтримку.

 "Ми надаємо підтримку і різних формах: допомагаємо у модернізації збройних сил, системи командування, протидії кіберзагрозам. Кілька союзників також надають підтримку на двосторонній основі у вигляді обладнання та навчань", - додав він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 3 грудня в Україні почалися масштабні військові збори. Вони спрямовані на підготовку людських резервів для відповіді на збройну агресію. Збори проводяться по всій Україні серед військовозобов’язаних і резервістів. Вони триватимуть 10-20 днів і завершаться до новорічних свят.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?