Україна висловила Росії протест
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна висловила Росії протест

Україна висловила Росії протест
Джерело:  online.ua

Українська делегація в Комітеті з безпеки на морі Міжнародної морської організації (ІМО) висловила категоричний протест Російській Федерації у зв’язку зі збройним нападом та захопленням у полон трьох українських військових катерів і членів їхніх екіпажів у районі Керченської протоки, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МЗС України.

"Українська сторона засудила численні факти дискримінаційних перевірок суден, які прямують до українських портів, що є порушенням Конвенції ООН з морського права та двосторонніх українсько-російських угод", - сказано в повідомленні.

Окрім того, в МЗС зазначили, що на підтримку позиції України висловилися делегації 34 країн-членів ІМО, серед яких Австралія, Велика Британія, Грузія, Канада, ФРН, Франція та США, які підтримали вимоги української сторони та засудили черговий акт збройної агресії Росії проти України.

Як повідомляв ONLINE.UA, позицію Росії по ситуації в Керченській протоці, пов’язану із затриманням українських кораблів і моряків, почули європейські країни, а зокрема Німеччина і Франція. Путін "на пальцях" довів Макрону і Меркель, що російські прикордонники нібито законно напали на українські кораблі в Азовському морі, відповідаючи на "задуману провокацію" України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?