В Естонії пропонують розірвати важливу угоду з РФ через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

В Естонії пропонують розірвати важливу угоду з РФ через Україну

В Естонії пропонують розірвати важливу угоду з РФ через Україну
Джерело:  online.ua

В Естонії знову підготували законопроект, який передбачає не лише відмову від ратифікації прикордонного договору з Росією, але й відкликання підпису Естонії під цією угодою. З такою ініціативою виступила Парламентська опозиційна Консервативна народна партія Естонії (EKRE), передає ONLINE.UA з посиланням ERR.

Як відомо, рік тому очільник партії відхилив подібну ініціативу EKRE. Причиною відновлення ініціативи стали останні події в Керченській протоці.

"Естонія не повинна укладати міжнародні угоди з країною, яка загострює військовий конфлікт з Україною і не дотримується міжнародних договорів", - заявив депутат Рійгікогу від EKRE Яак Мадіссон.

Варто зазначити, що прикордонні угоди були підписані в 2014 році. Тоді сторони домовилися, що угоди будуть ратифіковані парламентами обох країн паралельно. Рійгікогу перше читання законопроекту про ратифікацію прикордонних угод пройшло 25 листопада 2015 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше генеральний директор Департаменту зовнішньої розвідки Естонії  Мікк Марран заявив, що вдалося розкрити мережу агентів впливу Росії  серед громадських діячів, таких як журналісти, дипломати, бізнесмени та політики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?