Ставить світ на грань війни: Росія готує звернення через воєнний стан в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Ставить світ на грань війни: Росія готує звернення через воєнний стан в Україні

Ставить світ на грань війни: Росія готує звернення через воєнний стан в Україні
Джерело:  online.ua

Російські парламентарії готують звернення до парламентів світу через воєнний стан, який ввела Україна після нападу Росії в Азовському морі. У цьому документі Держдума РФ має намір "попередити" міжнародне співтовариство про те, що воєнний стан і приведення військ у стан бойової готовності в Україні "ставить світ на грань війни".

Про це заявив голова Держдуми РФ В'ячеслав Володін, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на ТАСС.

"Введений воєнний стан, приведення військ у стан бойової готовності ставить в цілому не тільки Європу, але і світ на грань війни. Хотілося б, щоб наші колеги з європейських парламентів розуміли, про що йде мова", - заявив Володін.

У цьому зверненні, за словами Володіна, російські парламентарії мають намір викласти свою позицію щодо ситуації в Керченській протоці - вона збігається з думкою Путіна, який стверджує, що українські кораблі нібито вторглися в "територіальні води РФ", тому російські прикордонники були "змушені" відкрити по ним вогонь і провести захоплення.

"Ми вважаємо, що наші колеги повинні знати правду про ситуацію, про інцидент, що трапився в Керченській протоці", - підкреслив Володін, звинувативши Україну в "пропаганді, що спотворює дійсність".

Слід зазначити, що Путін свою позицію щодо Керченської протоки і "правоту" російських прикордонників при нападі та захопленні українських кораблів намагався довести "на пальцях" Макрону і Меркель на полях саміту G20. У МЗС РФ упевнені, що після намальованих схем, лідери Німеччини і Франції нібито зайняли сторону Росії по Азову.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що з'явилися фотодокази того, що Путін заздалегідь готував напад на Україну в Азовському морі. Знімки були зроблені з супутника.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?