Новий світовий рекорд: на аукціоні Christie's пішла з молотка найдорожча пляшка віскі
Категорія
Світ
Дата публікації

Новий світовий рекорд: на аукціоні Christie's пішла з молотка найдорожча пляшка віскі

Новий світовий рекорд: на аукціоні Christie's пішла з молотка найдорожча пляшка віскі
Джерело:  online.ua

На аукціоні Christie's встановлено новий світовий рекорд - під час торгів пляшку шотландського віскі 60-річної витримки купили більш ніж за 1,5 мільйона доларів.

Про новий рекорд повідомила прес-служба Christie's, підкресливши, що дорожче спиртне ніколи не продавали і не купували, передає ONLINE.UА.

Власником найдорожчої пляшки віскі The Macallan 1926 року став невідомий покупець. Він захотів залишитися неназваним.

Керівництво Christie's запевняє, що продане віскі було розлито у бочки в 1926 році, а попало в пляшки тільки через 60 років - в 1986 році. Всього в світі було 40 пляшок такого напою, який за своїми смаковими якостями, за твердженням аукціонного дому, є найкращим спиртним напоєм, виготовленим в ХХ столітті.

Слід зазначити, що не тільки сам спиртний напій, а й пляшки, в які його розливали, ексклюзивні - етикетки для них створили британський художник Пітер Блейк і італієць Валеріо Адамі. Проданий лот вручну розписав ірландський художник Майкл Діллон.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в Швейцарії на торгах аукціонного дому Christie's продали рідкісний рожевий діамант Pink Legacy. Найгарніший в світі рожевий алмаз пішов з молотка за рекордною ціною - новий власник заплатив за дорогоцінний 19-каратний камінь 50 млн доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?