Росія спричинила аварії у Керченській протоці - перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія спричинила аварії у Керченській протоці - перші подробиці

Росія спричинила аварії у Керченській протоці - перші подробиці
Джерело:  online.ua

 Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб повідомляє, що в Чорному та Азовському морях зафіксовано аварії морських суден, що зумовлені блокуванням Росією Керченської протоки, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

З 25 листопада сотні кораблів скупчувалися в очікуванні дозволів на прохід через Керченську протоку як у напрямку Чорного, так і в напрямку Азовського морів, нагадує відомство.

"За даними міжнародних систем моніторингу суден 30 листопада вантажне судно Lady Maria (Республіка Того) під час маневрування поблизу Керченської протоки зазнало пошкодження через заплутування гвинта судна в якірному ланцюзі іншого вантажного судна Azov Concord (Республіка Мальта)", – повідомило МінТОТ.

Також у відомстві зазначили, що 1 грудня на виході з Азовського моря поблизу Керченської протоки буксир Pal 3 (Російська Федерація) втратив контроль над буксируваною баржею Shilaynyay, що була завантажена близько 4000 тон пшениці.

"Баржа відірвалася та сіла на мілину поблизу мису Кам’яне. Капітан буксира кілька годин намагався самостійно зняти баржу з мілини, однак спроби виявилися марними", – інформує МінТОТ.

Таким чином, допустивши масове скупчення суден в районі Керченської протоки, Російська Федерація створила серйозну загрозу безпеці судноплавства.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше член Палати представників Конгресу США від Республіканської партії Брайан Фіцпатрік закликав американського лідера Дональда Трампа притягнути до відповідальності президента РФ Володимира Путіна. Окрім того, він наголосив, що США повинні стати пліч-о-пліч з Україною через явне порушення Росією міжнародного права в Азовському морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?