НАТО терміново посилює оборону: що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО терміново посилює оборону: що сталося

НАТО терміново посилює оборону: що сталося
Джерело:  online.ua

Члени Альянсу прийняли рішення зміцнити колективну безпеку в якості прямої відповіді на агресивні дії Росії проти України в Криму та на Донбасі. Про це повідомив генсек НАТО Єнс Столтенберг перед початком дводенної зустрічі глав МЗС країн альянсу у Брюсселі, передає ONLINE.UA.

"Через агресивні дії Росії проти України, незаконну анексію Криму, дестабілізацію на сході України, НАТО провело найбільше посилення нашої колективної оборони з часів "холодної війни" зі створенням сил швидкого реагування, мультинаціональних батальйонів на східних кордонах. Тож союзники НАТО зміцнюють колективну безпеку в якості прямої відповіді на те, що Росія зробила проти України", - сказав Столтенберг.

Окрім того, генсек НАТО ще раз висловив стурбованість новою ракетною системою Росії, яка ставить під загрозу Договір про ліцквідацію ракет середньої та меншої дальності.

 "Вкрай важливо, щоб Росія забезпечила повне дотримання договору у прозорий спосіб, який піддається перевірці. Тому що Договір про РСМД дуже важливий для нашої безпеки", - додав він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  члени Парламентської асамблеї НАТО єдині в думці і розумінні того, що Росії треба дати жорстку відсіч за вторгнення в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?