В Росії обурилися через нові потужні санкції США
Категорія
Політика
Дата публікації

В Росії обурилися через нові потужні санкції США

В Росії обурилися через нові потужні санкції США
Джерело:  online.ua

Владу РФ обурили нові санкції з боку офіційного Вашингтона. Так, міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив, що санкції США проти структури Міненерго - об'єднання "Промсирьеимпорт" є "необґрунтованими", передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Ми будь-які санкції вважаємо необґрунтованими, тому що вони не відповідають міжнародним правом. І ці (щодо "Промсирьеимпорта") теж", - зазначив він.

Як відомо, нещодавно Штати внесли в санкційні списки шістьох фізичних осіб і три організації за сприяння в постачанні нафти, зокрема іранської, сирійському уряду. Йдеться про три російські організації: "Мир бизнес банк", компанії Global Vision Group і "Промсирьеимпорт". Також санкції наклали на першого заступника гендиректора "Промсирьеимпорта" Андрія Догаєва.

В США переконані, що Росія та Іран влаштували схему, за якою постачали мільйони барелів нафти до Сирії та сотні мільйонів доларів, щоб опосередковано фінансувати бойовиків ХАМАС і "Хезболла". Власне "Промсирьеимпорт" забезпечив постачання іранської нафти в Сирію.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що глава Рахункової палати РФ Олексій Кудрін заявив, що  російська економіка ризикує увійти в рецесію наступного року,  якщо Сполучені Штати запровадять додаткові антиросійські санкції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?