Експерт розповів про головну ціль Путіна в Азові
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерт розповів про головну ціль Путіна в Азові

Експерт розповів про головну ціль Путіна в Азові
Джерело:  24 канал

Влада РФ показує, що не збирається давати Україні можливості збільшувати свої спроможності протидіяти повзучій анексії в Азовському морі. Реакція міжнародної спільноти підтверджує, що росіяни можуть і далі нахабніти. Таку думку висловив експерт "Майдану Закордонних Справ" Олександр Хара, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

За його словами, Росія в Азовському морі створює нову реальність.

"Не тільки з метою завдати економічних збитків Україні. Це тактичні цілі. Ключова ціль – проект "новоросія 2:0". В 2014 році Москва хотіла відрізати по суші центральну частину України від моря. Тому що без портів Україна стане недієздатною. Коли цей проект не реалізувався, Кремль пішов по морю, де Росія має перевагу. І далі Кремль намагатиметься перекрити торгівлю Чорним морем. А це велика шкода нашій економіці", - каже дипломат.

За його словами, Путін не збирається зупинятися, розуміючи слабкість України і Заходу, який реагує із запізненням і неадекватно. Кремль змінює ситуацію на місці і потім фіксує статус кво.

"Спочатку в Азовському морі Росія пішла не військовим шляхом – почали інспектувати судна, які йшли до чи з Маріуполя чи Бердянська. Потім збільшили кількість часу перевірки. Вхід в Азовське море займає 2-3 доби, вихід – до 4. І це більш важливо, тому що це завантажені судна, які везуть товари чи сировину в інші країни. І вже 25 листопада відбувається факт агресії Росії проти України в Азовському морі", - каже Хара.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Путін висунув гучні особисті звинувачення Порошенко і вперше прокоментував дії російських прикордонників в Керченській протоці під час затримання українських кораблів і моряків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?