"Україна має повне право": влада США виступила з важливою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

"Україна має повне право": влада США виступила з важливою заявою

"Україна має повне право": влада США виступила з важливою заявою

Влада США переконана, що світ має можливість вплинути на РФ задля повернення українських моряків та кораблів, оскільки та порушила під час цього нападу міжнародне право.З даною заявою виступив заступник помічника держсекретаря Джорж Кент, відповідальний у Державному департаменті за український напрямок, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Європейську правду".

За його словами, США не фокусуються на визначенні статусу, але вважає, що росіяни порушили Женевську конвенцію про поводження з військовополоненими 1929 року.

"Зараз не є основним питанням визначення статусу цих полонених. Водночас Україна має повне право визначати його таким чином... Росія (під час того нападу) порушила міжнародне право, Росія не дотримується Віденської конвенції 1929 року. Росія порушила цю конвенцію, коли атакувала та захопила українські кораблі", - додав дипломат.

Окрім того, він підкреслив, що факт цього порушення може і має бути використаний у тиску на Росію, щоби вона повернула захоплених військовослужбовців та кораблі.

Як повідомляв ONLINE.UA, вихід США з ракетного договору призведе до розширення Росією виробництва ракет, що загрожують Європі. З даною заявою виступили американські сенатори-демократи. Зазначається,що вони звернулася з відкритим листом до президента Дональда Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?