США поставили жорсткий ультиматум Росії, пригрозивши "наслідками і болем"
Категорія
Політика
Дата публікації

США поставили жорсткий ультиматум Росії, пригрозивши "наслідками і болем"

США поставили жорсткий ультиматум Росії, пригрозивши "наслідками і болем"
Джерело:  online.ua

Держдеп США закликав Росію негайно звільнити захоплених в Керченській протоці українських моряків, пригрозивши наслідками і болем, які будуть тільки наростати, якщо Москва не виконає вимогу.

Про це заявив високопоставлений чиновник Держдепу США під час спеціального брифінгу, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт американського дипломатичного відомства.

"Я хочу, щоб росіяни сприйняли послання про те, що вони повинні звільнити екіпажі, інакше будуть наслідки і біль буде тільки наростати з часом. Я думаю, що росіяни сприймуть це послання. Але якщо вони цього не зроблять, їм повинно бути абсолютно ясно, що до тих пір, поки вони утримують екіпажі, ми будемо продовжувати підвищувати ціну, яку їм доведеться заплатити. Вони повинні звільнити екіпажі, повернути кораблі, це не те питання, яке ми випустимо з зони нашої уваги", - заявив чиновник Держдепу США.

Він також підкреслив, що на останньому засіданні НАТО з безпеки Чорного моря особливу увагу було приділено ситуації в Керченській протоці. За словами чиновника, напад Росії на Україну в цьому морському районі викликає серйозну стурбованість як у США, так і у членів Альянсу - в НАТО обурені тим, що Росія в цей раз визнає та не приховує відкритий напад на українські кораблі, що підтверджує військову ескалацію в Азовському морі.

Представник Держдепу США в черговий раз нагадав, що Вашингтон засуджує агресію Росії проти України і не визнає анексію українського Криму. Американська влада вважає, що тим, що сталося в Керченській протоці, Путін продемонстрував загрози всій Європі, на які піде жорстка відповідь.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко закликав союзників України до дій проти Росії через ситуацію в Керченській протоці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?