ЄС повинен відмовитися від "Північного потоку-2": США виступили з гучною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС повинен відмовитися від "Північного потоку-2": США виступили з гучною заявою

ЄС повинен відмовитися від "Північного потоку-2": США виступили з гучною заявою
Джерело:  online.ua

Влада США заявляє, що для ЄС інцидент в районі Керченської протоки є достатньою причиною для відмови від проекту "Північний потік-2", передає ONLINE.UA з посиланням на сайт Держдепу.

"Керченський інцидент має стати нагадуванням для наших європейських союзників, чому "Північний потік-2" є настільки поганою ідеєю. Цей інцидент робить гострішим розуміння цього, я б сказав, що він є нагадуванням: чим більше у вас інфраструктурних проектів в обхід України, тим слабкіше стримування російської військової агресії" - сказав представник Держдепу.

Він також підкреслив, що в США є практичні, пов’язані з енергетикою, причини протистояти "Північному потоку-2".

 "Є також пов’язані з безпекою і Україною причини того, що ми не хочемо "Північного потоку-2" і Керченський інцидент став нагальним нагадуванням про це" - зазначив дипломат.

В Держдепі наголосили, що Вашингтон постійно піднімає питання "Північного потоку-2" у розмовах з німецькою стороною, і вже є ознаки того, що після Керченського інциденту їх розуміння стало більш чітким.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  суд Швейцарії ухвалив гучне рішення на користь України по "Північному потоку-2"  — він заборонив компаніям Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG здійснювати будь-які виплати російському "Газпрому".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?